0
Winkelwagen
€ 0,00

“Ik heb geplast”

 

Op een dag vertelt je peuter dat hij in zijn luier heeft geplast. Grote kans dat je peuter toe is aan het potje of de wc. Dit is een goed moment om te starten met zindelijkheidstraining. Zindelijkheidstraining kost tijd en energie. Met de plaspotjes en wc verkleiners van plaspotje.nl gaat het allemaal nét wat makkelijker.

Is je kind toe aan zindelijkheid?

 

De meeste kinderen worden zindelijk als ze tussen de vierentwintig en zesendertig maanden zijn. Voor je kind toe is aan zindelijkheid, moet hij eerst zijn sluitspieren en anusspieren kunnen beheersen en het samentrekken van zijn darmen en blaas kunnen controleren. Normaal gesproken kan je peuter dit voor zijn tweede verjaardag.

 

Er zijn verschillende signalen die aangeven dat je peuter klaar is om zindelijk te worden. Zo geeft je peuter wellicht zelf aan als hij in zijn luier heeft geplast of gepoept of dat hij dit gaat doen. Het kan zijn dat hij gaat staan als hij iets in zijn luier doet of dat hij zich terugtrekt als hij poept. Een ander signaal is dat de luier van je peuter bij het verschonen regelmatig nog droog is.

Hoe pak je zindelijk worden aan?

 

Vertel je peuter dat iedereen plast en poept. Vertel hem wat jij voelt als je aandrang hebt om te plassen of poepen. Praat met je peuter over hoe hij zijn eigen aandrang kan herkennen.

• Neem hem mee als je naar de wc gaat en laat hem zien wat je daar doet.

• Koop samen met je kind een mooi plaspotje, een verkleiner voor op de wc en een grote stapel onderbroeken die je kind mooi vindt. Spreek met je kind af dat hij op het potje of de wc gaat wanneer hij aandrang heeft.

• Trek je kind als hij wakker is geen luier aan. Trek hem in plaats daarvan een onderbroek aan. Zorg voor voldoende schone kleding om je kind te kunnen omkleden als hij in zijn broek plast of poept.

• Help je kind om naar het potje of de wc te gaan op vaste momenten, als je denkt dat hij aandrang heeft en als hij hier zelf om vraagt.

• Je kind zal in het begin regelmatig in zijn broek plassen. Dit hoort bij het proces. Het is belangrijk om bij dergelijke ongelukjes niet boos te worden. Zo voorkom je dat je kind bang wordt en niet meer op het potje of de wc durft te gaan.

• Prijs je kind als hij heeft geplast of gepoept. Je kunt hem eventueel belonen, bijvoorbeeld met een sticker.

• Je zult zien dat je kind steeds vaker aangeeft wanneer hij aandrang heeft. Je kind zal ook steeds vaker droog blijven.

• Zindelijk worden kost tijd. Mocht het echt niet lukken of wil je kind helemaal niet op het potje of de wc? Dan is je kind er wellicht nog niet aan toe om zindelijk te worden. Je doet er goed aan om de training uit te stellen en te hervatten als je kind er wel aan toe is.

 

Zo maak je je toilet peuterproof

 

Voor je peuter is voor het eerst naar de wc gaan een grote stap. Met een toilet verkleiner en een opstapje maak je je toilet in een handomdraai peuterproof.

De toilet verkleiners van plaspotje.nl zijn van goede kwaliteit. Plaspotje.nl heeft voor elke peuter een mooie, passende toilet verkleiner in huis. Kies je bijvoorbeeld voor een vrolijk gekleurde basicverkleiner? Ga je voor extra comfort met een verstelbare wc verkleiner, met rugleuning en twee handvaten? Of kies je voor een verkleiner met een zachte foamzitting?

 

Op plaspotje.nl vind je ook een ruim assortiment plaspotjes, potjes voor onderweg, opstapjes en drie-in-één potjes. Een drie-in-één potje heeft een plaspotje, een wc verkleiner en een opstapje.

 

Bestel nu jouw favoriete wc verkleiner op plaspotje.nl.

 
  plaspotje     23-03-2018 20:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Alle bedragen zijn inclusief btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies