0
Winkelwagen
€ 0,00

Stap 1: Praten over pipi en kaka

Vertel vanaf de geboorte aan je baby wat er gebeurt tijdens het verversen. Helpt je kind beseffen dat kaka en pipi doen bij het dagelijkse leven hoort.

Stap 2: Voorbereiden en wennen aan het potje

Rond de leeftijd van 18 maanden mag je al het potje aanbieden, zonder druk. Laat je kind met het potje spelen en meegaan naar het toilet, zodat het ziet hoe je het gebruikt. Je kan ook boekjes voorlezen over zindelijk worden of samen filmpjes kijken. Nodig je kind regelmatig uit om eens op het potje te zitten, bijvoorbeeld voor het in bad gaat.

Stap 3: Het potje regelmatig gebruiken

Vanaf ongeveer 2 jaar, alhoewel sommige kinderen daar al vroeger klaar voor zijn. Bied het potje dagelijks aan op terugkerende momenten: bij het opstaan, na het eten, voor het slapen, als je kind er zelf om vraagt of wanneer je merkt dat je kind moet gaan. 2 à 5 minuten op het potje is voldoende. Laat 1,5 à 2 uur tussen om het potje opnieuw aan te bieden. Een boekje erbij of iets vertellen kan zorgen voor een ontspannen sfeer. Reageert je kind angstig of verzet het zich heftig? Wacht dan af en start opnieuw.

Stap 4: Luier uit

Zodra de luiers overdag regelmatig voor lange tijd droog blijven. Overleg met het ‘Plasteam’ op welk moment het haalbaar is om samen je kind goed op te volgen. Dump de luier en doe je kind een onderbroekje aan. Laat je kind voldoende drinken, bied op vaste momenten het potje aan en laat de luier ook uit na een ongelukje. Bij een grote gebeurtenis - zoals een verhuis - is een terugval mogelijk. Geen paniek: geef je kind even de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie.

Geciteerd uit artikel nieuwsblad.be 21-3-2019 Jens Vancaeneghem

      22-03-2019 10:35     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Alle bedragen zijn inclusief btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies