Tips om je kind zinnelijk te maken

  plaspotje     23/03/2018     Reacties (0)

“Ik heb geplast”

 

Op een dag vertelt je peuter dat hij in zijn luier heeft geplast. Grote kans dat je peuter toe is aan het potje of de wc. Dit is een goed moment om te starten met zindelijkheidstraining. Zindelijkheidstraining kost tijd en energie. Met de plaspotjes en wc verkleiners van plaspotje.nl gaat het allemaal nét wat makkelijker.

Is je kind toe aan zindelijkheid?

 

De meeste kinderen worden zindelijk als ze tussen de vierentwintig en zesendertig maanden zijn. Voor je kind toe is aan zindelijkheid, moet hij eerst zijn sluitspieren en anusspieren kunnen beheersen en het samentrekken van zijn darmen en blaas kunnen controleren. Normaal gesproken kan je peuter dit voor zijn tweede verjaardag.

 

Er zijn verschillende signalen die aangeven dat je peuter klaar is om zindelijk te worden. Zo geeft je peuter wellicht zelf aan als hij in zijn luier heeft geplast of gepoept of dat hij dit gaat doen. Het kan zijn dat hij gaat staan als hij iets in zijn luier doet of dat hij zich terugtrekt als hij poept. Een ander signaal is dat de luier van je peuter bij het verschonen regelmatig nog droog is.

Hoe pak je zindelijk worden aan?

 

Vertel je peuter dat iedereen plast en poept. Vertel hem wat jij voelt als je aandrang hebt om te plassen of poepen. Praat met je peuter over hoe hij zijn eigen aandrang kan herkennen.

• Neem hem mee als je naar de wc gaat en laat hem zien wat je daar doet.

• Koop samen met je kind een mooi plaspotje, een verkleiner voor op de wc en een grote stapel onderbroeken die je kind mooi vindt. Spreek met je kind af dat hij op het potje of de wc gaat wanneer hij aandrang heeft.

• Trek je kind als hij wakker is geen luier aan. Trek hem in plaats daarvan een onderbroek aan. Zorg voor voldoende schone kleding om je kind te kunnen omkleden als hij in zijn broek plast of poept.

• Help je kind om naar het potje of de wc te gaan op vaste momenten, als je denkt dat hij aandrang heeft en als hij hier zelf om vraagt.

• Je kind zal in het begin regelmatig in zijn broek plassen. Dit hoort bij het proces. Het is belangrijk om bij dergelijke ongelukjes niet boos te worden. Zo voorkom je dat je kind bang wordt en niet meer op het potje of de wc durft te gaan.

• Prijs je kind als hij heeft geplast of gepoept. Je kunt hem eventueel belonen, bijvoorbeeld met een sticker.

• Je zult zien dat je kind steeds vaker aangeeft wanneer hij aandrang heeft. Je kind zal ook steeds vaker droog blijven.

• Zindelijk worden kost tijd. Mocht het echt niet lukken of wil je kind helemaal niet op het potje of de wc? Dan is je kind er wellicht nog niet aan toe om zindelijk te worden. Je doet er goed aan om de training uit te stellen en te hervatten als je kind er wel aan toe is.

 

Zo maak je je toilet peuterproof

 

Voor je peuter is voor het eerst naar de wc gaan een grote stap. Met een toilet verkleiner en een opstapje maak je je toilet in een handomdraai peuterproof.

De toilet verkleiners van plaspotje.nl zijn van goede kwaliteit. Plaspotje.nl heeft voor elke peuter een mooie, passende toilet verkleiner in huis. Kies je bijvoorbeeld voor een vrolijk gekleurde basicverkleiner? Ga je voor extra comfort met een verstelbare wc verkleiner, met rugleuning en twee handvaten? Of kies je voor een verkleiner met een zachte foamzitting?

 

Op plaspotje.nl vind je ook een ruim assortiment plaspotjes, potjes voor onderweg, opstapjes en drie-in-één potjes. Een drie-in-één potje heeft een plaspotje, een wc verkleiner en een opstapje.

 

Bestel nu jouw favoriete wc verkleiner op plaspotje.nl.

 

Lees meer

Mama ik moet NU plassen

  plaspotje     08/03/2018     Reacties (0)

Mama ik moet NU plassenAls een kind moet, dan moet ie. Erg vervelend als je peuter bezig is met zindelijk worden en je rijdt op de snelweg. Geen nood, de redding is nabij.

Plaspotje.nl heeft verschillende urinaals voor op reis naar nederland gehaald om u een onbezorgde en droge reis te bezorgen. U kunt rustig verder rijden, voorkomt boetes voor wildplassen en gevaarlijke sitatuaties langs de snelweg.

Niet alleen voor jongens, maar ook speciaal voor meisjes. 

U vindt ze hier

Lees meer

toilettrainer wordt plaspotje.nl

  plaspotje     11/02/2018     Reacties (1)

Nieuwe eigenaar,
snelle levering en binnenkort nieuwe producten !

Graag brengen we u op de hoogte dat toilettrainer.nl onlangs van naam en eigenaar is veranderd. We houden wel dezelfde producten en natuurlijk de kwaliteit die u gewend bent. 
Veranderd er verder nog iets? Jazeker, producten die u vandaag besteld heeft u nu de volgende dag in huis!
 
 

Een nieuwe style!

We hebben voor u een geheel nieuwe shop gecreëerd, momenteel zijn wij bezig met de puntjes op de i te zetten. 
 
 
 
Bekijk onze website!
 
 

Binnenkort nieuwe producten

 
Bij plaspotje.nl zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe producten die
het voor uw kind nog makelijker en prettiger maakt om zindelijk te worden...
Houdt u daarom goed onze webshop in de gaten voor de laatste trends op het gebied van zindelijkheid
 
 
 
Lees meer
 
 
 

Plaspotjes

Ook tijdens de nacht wordt het plassen nu wel heel erg eenvoudig met deze potjes voorzien van een lampje.
 
 
 

Eerste hulp bij zindelijkheid

Zindelijkheidstraining van je peuter: wanneer is ie er klaar voor? Een vraag die veel papa's en mama's bezighoudt. Dit boek geeft op al uw vragen de antwoorden.
 
 
 
 

Prijswinnaar!

Plaspotjes zonder uitneembaar reservoir zijn bijna niet te legen zonder een hoop geknoei. De inhoud van het potje druppelt langs de rand, met als vervelend gevolg dat ook je handen en de vloer het niet droog houden. Gelukkig heeft Pourty dé oplossing: het knoeivrije leeggietpotje! Dit kunststof plaspotje beschikt over een uniek gietgootje waarmee je het potje in één simpele beweging leegt zonder te morsen. Héél begrijpelijk dat Pourty in de prijzen is gevallen met dit intelligente plaspotje.
 
Ga direct naar de shop!

Lees meer

Onze topmerken

Onze filosofie

Het uitgangspunt van Plaspotje.nl is de belevingswereld van een kind. Wat vinden kleine hummels leuk en mooi? Wat levert ze plezier op? Waar voelen ze zich prettig en veilig bij? Alle producten van Plaspotje.nl zijn door ons als ouders zelf getest, zodat we bij elk product duidelijk de voor- en nadelen kunnen toelichten. Deze informatie is terug te vinden bij de uitgebreide productinformatie. Zo ontdek je wat het beste bij jouw kind past. Belangrijk, want als je kind blij is met het plaspotje of wc-verkleiner, dan oefent die met veel plezier door: dé basis om snel zindelijk te worden. Een goed begin is het halve werk.
Gevonden wat je kind nodig heeft? Veel plezier en succes met oefenen!


 

Contact

Plaspotje.nl
Schutweg 3 T 
5145 NP  WAALWIJK
info@plaspotje.nl
0416 - 24 1000
 

Alle bedragen zijn  exclusief  BTW