0
Winkelwagen
€ 0,00
Vier stappen richting zindelijkheid

      22-03-2019     Reacties (0)

Stap 1: Praten over pipi en kaka

Vertel vanaf de geboorte aan je baby wat er gebeurt tijdens het verversen. Helpt je kind beseffen dat kaka en pipi doen bij het dagelijkse leven hoort.

Stap 2: Voorbereiden en wennen aan het potje

Rond de leeftijd van 18 maanden mag je al het potje aanbieden, zonder druk. Laat je kind met het potje spelen en meegaan naar het toilet, zodat het ziet hoe je het gebruikt. Je kan ook boekjes voorlezen over zindelijk worden of samen filmpjes kijken. Nodig je kind regelmatig uit om eens op het potje te zitten, bijvoorbeeld voor het in bad gaat.

Stap 3: Het potje regelmatig gebruiken

Vanaf ongeveer 2 jaar, alhoewel sommige kinderen daar al vroeger klaar voor zijn. Bied het potje dagelijks aan op terugkerende momenten: bij het opstaan, na het eten, voor het slapen, als je kind er zelf om vraagt of wanneer je merkt dat je kind moet gaan. 2 à 5 minuten op het potje is voldoende. Laat 1,5 à 2 uur tussen om het potje opnieuw aan te bieden. Een boekje erbij of iets vertellen kan zorgen voor een ontspannen sfeer. Reageert je kind angstig of verzet het zich heftig? Wacht dan af en start opnieuw.

Stap 4: Luier uit

Zodra de luiers overdag regelmatig voor lange tijd droog blijven. Overleg met het ‘Plasteam’ op welk moment het haalbaar is om samen je kind goed op te volgen. Dump de luier en doe je kind een onderbroekje aan. Laat je kind voldoende drinken, bied op vaste momenten het potje aan en laat de luier ook uit na een ongelukje. Bij een grote gebeurtenis - zoals een verhuis - is een terugval mogelijk. Geen paniek: geef je kind even de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie.

Geciteerd uit artikel nieuwsblad.be 21-3-2019 Jens Vancaeneghem

Lees meer

Tips om je kind zinnelijk te maken

  plaspotje     23-03-2018     Reacties (0)

“Ik heb geplast”

 

Op een dag vertelt je peuter dat hij in zijn luier heeft geplast. Grote kans dat je peuter toe is aan het potje of de wc. Dit is een goed moment om te starten met zindelijkheidstraining. Zindelijkheidstraining kost tijd en energie. Met de plaspotjes en wc verkleiners van plaspotje.nl gaat het allemaal nét wat makkelijker.

Is je kind toe aan zindelijkheid?

 

De meeste kinderen worden zindelijk als ze tussen de vierentwintig en zesendertig maanden zijn. Voor je kind toe is aan zindelijkheid, moet hij eerst zijn sluitspieren en anusspieren kunnen beheersen en het samentrekken van zijn darmen en blaas kunnen controleren. Normaal gesproken kan je peuter dit voor zijn tweede verjaardag.

 

Er zijn verschillende signalen die aangeven dat je peuter klaar is om zindelijk te worden. Zo geeft je peuter wellicht zelf aan als hij in zijn luier heeft geplast of gepoept of dat hij dit gaat doen. Het kan zijn dat hij gaat staan als hij iets in zijn luier doet of dat hij zich terugtrekt als hij poept. Een ander signaal is dat de luier van je peuter bij het verschonen regelmatig nog droog is.

Hoe pak je zindelijk worden aan?

 

Vertel je peuter dat iedereen plast en poept. Vertel hem wat jij voelt als je aandrang hebt om te plassen of poepen. Praat met je peuter over hoe hij zijn eigen aandrang kan herkennen.

• Neem hem mee als je naar de wc gaat en laat hem zien wat je daar doet.

• Koop samen met je kind een mooi plaspotje, een verkleiner voor op de wc en een grote stapel onderbroeken die je kind mooi vindt. Spreek met je kind af dat hij op het potje of de wc gaat wanneer hij aandrang heeft.

• Trek je kind als hij wakker is geen luier aan. Trek hem in plaats daarvan een onderbroek aan. Zorg voor voldoende schone kleding om je kind te kunnen omkleden als hij in zijn broek plast of poept.

• Help je kind om naar het potje of de wc te gaan op vaste momenten, als je denkt dat hij aandrang heeft en als hij hier zelf om vraagt.

• Je kind zal in het begin regelmatig in zijn broek plassen. Dit hoort bij het proces. Het is belangrijk om bij dergelijke ongelukjes niet boos te worden. Zo voorkom je dat je kind bang wordt en niet meer op het potje of de wc durft te gaan.

• Prijs je kind als hij heeft geplast of gepoept. Je kunt hem eventueel belonen, bijvoorbeeld met een sticker.

• Je zult zien dat je kind steeds vaker aangeeft wanneer hij aandrang heeft. Je kind zal ook steeds vaker droog blijven.

• Zindelijk worden kost tijd. Mocht het echt niet lukken of wil je kind helemaal niet op het potje of de wc? Dan is je kind er wellicht nog niet aan toe om zindelijk te worden. Je doet er goed aan om de training uit te stellen en te hervatten als je kind er wel aan toe is.

 

Zo maak je je toilet peuterproof

 

Voor je peuter is voor het eerst naar de wc gaan een grote stap. Met een toilet verkleiner en een opstapje maak je je toilet in een handomdraai peuterproof.

De toilet verkleiners van plaspotje.nl zijn van goede kwaliteit. Plaspotje.nl heeft voor elke peuter een mooie, passende toilet verkleiner in huis. Kies je bijvoorbeeld voor een vrolijk gekleurde basicverkleiner? Ga je voor extra comfort met een verstelbare wc verkleiner, met rugleuning en twee handvaten? Of kies je voor een verkleiner met een zachte foamzitting?

 

Op plaspotje.nl vind je ook een ruim assortiment plaspotjes, potjes voor onderweg, opstapjes en drie-in-één potjes. Een drie-in-één potje heeft een plaspotje, een wc verkleiner en een opstapje.

 

Bestel nu jouw favoriete wc verkleiner op plaspotje.nl.

 

Lees meer

Mama ik moet NU plassen

      08-03-2018     Reacties (0)

Mama ik moet NU plassenAls een kind moet, dan moet ie. Erg vervelend als je peuter bezig is met zindelijk worden en je rijdt op de snelweg. Geen nood, de redding is nabij.

Plaspotje.nl heeft verschillende urinaals voor op reis naar nederland gehaald om u een onbezorgde en droge reis te bezorgen. U kunt rustig verder rijden, voorkomt boetes voor wildplassen en gevaarlijke sitatuaties langs de snelweg.

Niet alleen voor jongens, maar ook speciaal voor meisjes. 

U vindt ze hier

Lees meer

Alle bedragen zijn inclusief btw

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies