FAQ / Veel gestelde vragen

Vragen over plaspotjes

+ Wat is het beste plaspotje?
Wist je dat ruim veertig procent (40%) van de ouders uiteindelijk een nieuw plaspotje koopt, omdat de eerste niet bevalt?

Zindelijkheidstraining voor je kind: dat is best spannend. Een goede begeleiding van je kind is daarom van belang. Onze plaspotjes en wc-verkleiners helpen hierbij. Want zomaar een willekeurig plaspotje of wc-bril verkleiner kopen, dat kan beter.

Bij Plaspotje.nl verdiepen we ons in het kind. Wat voelt stevig en veilig? Wat maakt het oefenen leuk? Kortom, wat past bij het kind? En, óók belangrijk, wat vinden ouders praktisch en mooi? Je kind ook snel zindelijk? Met de juiste kwaliteitsproducten van Plaspotje.nl verandert de zindelijkheidstraining van je kind in een feestje. Plaspotjes en wc-bril verkleiners van Plaspotje.nl dát werkt!

Let, naast kwaliteit, bij de keuze vooral op het comfort, plezier en het gemak (voor jou). Hieronder vind je een aantal tips.

+ Welk plaspotje past bij welke leeftijd?
Zindelijkheid kun je niet afdwingen. Wanneer kun je dan met een plaspotje beginnen? Je zult echt moeten wachten tot je kindje er klaar voor is. In de regel zal je kindje tussen de 16 en 24 maanden aangeven dat hij niet meer in zijn broek wil plassen maar net als de grote mensen op de pot of wc wil, om zijn behoeftes te doen.

Er zijn echter peuters die al voordat ze 16 maanden zijn op een plaspotje willen. Ieder kind is dus anders. Er zijn een aantal signalen die aangeven of je kindje zover is:
• Heeft je kind steeds langer een schone luier?
• Gaat het kind de luier vervelend vinden?
• Geeft je kind aan dat er iets aan komt?
• Wil je kind zelf de luier aan en uitdoen?
• Trekt je kind zich terug, bij het poepen of plassen?

En als het zover is, waar let je dan op? Begin je eerder of vanaf 16 maanden, dan is de kans groot dat een lager potje beter bij je kind past.
Is je kind 24 maanden of ouder, dan is een zogeheten zetelpotje van bijvoorbeeld Babybjörn vaak een goede keuze omdat deze in de regel hoger zijn. Je kindje kan dan al profiteren van de steun rondom.

+ Waar moet je op letten bij de keuze van het plaspotje?
Ontspannen zitten bevordert aantoonbaar het zindelijkheidsproces. Daarom is het belangrijk dat de voeten van je kind steunen op de grond. Meet daarom het onderbeen van uw kind op en kijk naar de hoogte van het plaspotje, zo heb je een indicatie of je kind er goed op kan zitten. Bij de productinformatie kun je vinden wat de specifieke eigenschappen zijn van een goed plaspotje.

Onder deze eigenschappen worden verstaan;
• Waar het plaspotje voor is bedoeld, thuis of voor op reis
• De hoogte en de breedte wordt aangegeven
• Welke (vanaf) leeftijd is geschikt voor een bepaald plaspotje
• De breedte van de zitrand en de grootte van het reservoir
• De aanwezigheid van een antisliprand en de breedte van de spatrand

Zo kun je de juiste keus maken voor je peuter

+ Hoe kleur het verschil kan maken bij de keuze van een plaspotje
Ga je kleding of schoenen kopen dan worden deze gepast en wel of niet mooi gevonden door je peuter. Eigenlijk gaat dit hetzelfde met een plaspotje kopen. De kleur kan erg belangrijk zijn. Vindt je kindje dat leuke shirtje in het grijs niet mooi en wil het perse die roze?

Dan weet je als ouder dat het een lastige “wedstrijd” wordt. Vindt je kind het plaspotje helemaal niks qua kleur, dan wordt het echt nooit wat. Wat kun je doen om dit te voorkomen? Kies bij voorkeur een neutrale kleur uit. Dat werkt het beste. Bij Plaspotje.nl verkopen wij daarom plaspotjes in grijstint, wit, blauw (turquoise) en roze (fuchsia).

+ Hoe je een plaspotje nog aantrekkelijker kan maken
Wat verder helpt is het plaspotje aanpassen naar de smaak van je kind door deze te versieren met leuke stickers. Wil je een leuke opdruk op het plaspotje?

Wij adviseren je dan een plaspotje te kopen zonder voorgedrukte afbeeldingen (zoals bloemetjes, beestjes enz.) en zelf de plaatjes erbij te zoeken. Als ouder weet je immers welk thema je kind leuk vindt. En wil je kindje wat anders? Geen probleem, dan haal je de sticker er zo weer af.

+ Prijsverschillen in plaspotjes
Plaspotjes zijn er in alle prijscategorieën. Een goedkoop plaspotje, hoeft zeker geen slecht potje te zijn. Prijsverschillen zijn echter wel verklaarbaar. De prijs wordt medebepaald door de hoeveelheid materiaal wat verwerkt is (stevigheid en grote), de afwerking en functionaliteit.

Vooral de afwerking is erg belangrijk omdat dit striemen en rode plekken voorkomt van het zitten. Een goede afwerking draagt bij aan een ontspannen zithouding. Een zoals je hebt kunnen lezen zorgt een ontspannen zit houding voor een sneller zindelijkheidsproces.

De basisregel is dus, hoe meer materiaal er in een plaspotje verwerkt is en/of hoe hoger de kwaliteit van de afwerking, hoe uitgebreider de functionaliteit van het plaspotje, hoe hoger de prijs.

Plaspotje.nl heeft plaspotjes van hoogwaardig materiaal en denkt met je kind mee. Niet alleen je eerste kind zal profijt hiervan hebben, maar ook de daaropvolgende broertjes en zusjes.

Een voorbeeld van een zeer hoogwaardig afgewerkt en zeer comfortabel plaspotje is de POTTYPOD Basix van Prince Lionheart. Dit is een uitstekend voorbeeld hoe een uitstekende afwerking kan bijdrage aan een ideale zit op het potje.

Zoek je een plaspotje met meer mogelijkheden? Kies dan voor een zogeheten 3-1 plaspotje. Dit is een handig plaspotje, toilettrainer en opstapje ineen. Plaspotje.nl verkoopt bijvoorbeeld de 3-1 plaspotje van Childwood. Verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals roze, blauw en zilver. Dit plaspotje is een mooi voorbeeld waar functionaliteit en een hoogwaardige afwerking samen komen.

+ Hoe een brede rand het verschil kan maken
Bedenk je eens. Waar zit je het prettigst op? Op een smalle rand bijvoorbeeld van een hek? Of op een brede rand? Grote kans dat je voor het laatste kiest. Hoe breder de zit rand van het plaspotje, hoe prettiger je kindje over het algemeen zit. Kijk daarom goed naar de breedte van de zitranden van het plaspotje. Bij Plaspotje.nl vindt u deze gegevens bij elk product

+ Hoe betrek ik mijn kind bij de keuze van het plaspotje en voorkom ik afwijzing?
Ben je van plan om een plaspotje aan te schaffen, maak er dan een feestje van! Je kleine prins of prinses gaat immers weer een stap maken in een klein mensenleven. Onze ervaring is dat veel ouders de aankoop van een plaspotje praktisch benaderen en vaak dan een plaspotje impulsief kopen als een praktisch gebruiksvoorwerp.

Verklein de kans, dat je kind het plaspotje “afwijst”. Zonet heb je kunnen lezen, dat bijvoorbeeld de kleur van een plaspotje veel uit kan maken. En als ouder weet je waarschijnlijk als geen ander, dat niets zo ondoorgrondelijk is, als de gedachtegang van je kind.

Betrek je kindje daarom vooraf bij de aankoop door bijvoorbeeld een plaatje of filmpje te laten zien. Maak er dus een klein feestje van “Kijk eens wat een mooi plaspotje” “Je wordt al een hele grote …”

Is praktisch kijken naar de aankoop van een plaspotje dan verkeerd? Zeker niet, want je kind zal ongetwijfeld reageren op leuke plaatsjes van plaspotjes in de vorm van een dier of een leuk logo. Als je de praktische tips over kleur, hoogte, breedte van Plaspotje.nl in je achterhoofd meeneemt, komt de keuze samen met je kind zeker weten goed!

+ Hoe anderen je kunnen helpen om het juiste plaspotje te kiezen
Dé experts van Plaspotje.nl kunnen je helpen om de juiste keuze te maken Het is ook niet verkeerd om bij familie en vrienden te informeren wat zij hebben gedaan om hun kind te helpen bij het zindelijk worden. Welke plaspotje vonden ze prettig? Of juist niet? Hoe lang duurde het voordat hun kind ook daadwerkelijk op de wc gingen?

Allemaal vragen die je kunnen helpen om snel en slim de training aan te pakken. Hou echter wel voor ogen, dat het ene kind het andere niet is. Dus blijf je afvragen, of de goede of slechte ervaringen van je familie of vrienden ook voor jouw kind kunnen gelden.

Want elk kind is anders en heeft andere behoeftes en interesses. Onze ervaring? Het beste plaspotje bestaat niet, maar er is altijd een plaspotje wat bij je kindje past. Want elk kind is anders, dus kijk naar de specifieke eigenschappen van het plaspotje.


Vragen over wc verkleiners

+ Wanneer koop ik een wc verkleiner?
Veel ouders denken dat wanneer hun kindje op het potje plast en poept, de volgende stap op een echt toilet ook geen probleem zal zijn. Niets is minder waar. Wist je dat veel kinderen bang zijn voor een toilet? Dit komt doordat kinderen een groot gat in het toilet zien, waardoor ze bang zijn dat ze erin zullen vallen. Ook het geluid van een wc kan angst oproepen. Een wc-bril verkleiner is daarom een goede oplossing om deze nieuwe stap minder eng te maken. Wist je dat een wc-bril verkleiner gemiddeld één tot twee jaar wordt gebruikt?

Het is tijd voor een wc-bril verkleiner, oftewel: een stap dichterbij volledige zindelijkheid. Onze ervaring is dat ouders gemiddeld meer tijd nemen om zich te oriënteren op de aankoop van een wc-bril verkleiner, dan voor een plaspotje. Wat is hier de reden voor? Dat zijn natuurlijk die kleine billetjes van je prins of prinsesje. Deze zijn veel te klein voor een grote bril, dus dat kan toch nooit goed gaan? Uit ons onderzoek blijkt dat er twee redenen zijn waardoor ouders zich oriënteren op een wc-bril verkleiner. Aan de ene kant zijn er de praktische zorgen dat het niet past. Aan de andere kant is er de angst dat hun kindje in de wc valt. Met onze wc-bril verkleiner haalt u deze zorgen weg?

+ Prijsverschillen in toiletverkleiners
Net als plaspotjes zijn wc-bril verkleiners er in alle prijscategorieën. De prijs wordt in de regel bepaald door de hoeveelheid materiaal, de kwaliteit van de afwerking en de functionaliteiten. Goedkopere wc-bril verkleiners tot 10 euro zullen meestal geen antisliprand hebben en zeer licht zijn vanwege het beperkte aantal materiaal dat erin is verwerkt. De wat duurdere modellen zijn vaak wat stabieler, hebben handvatten en kunnen afgesteld worden. Beoordeel een wc-bril verkleiner niet alleen op de prijs, maar vooral de stabiliteit en het comfort van je kindje. Wij zeggen niet voor niets: kwaliteit bevordert de weg naar zindelijkheid.

Hoeveel wil je besteden aan een stabiele en betrouwbare wc-bril verkleiner? Wat kan en wil je uitgeven? Hoe belangrijk vind je een opstapje?
Het is helemaal aan jou. Alleen jij weet wat goed is voor je kindje. Eén ding is zeker: een kwalitatieve wc-bril verkleiner geeft je kindje een stabiele en ontspannen zit. Ons motto is niet voor niets: “Kwaliteit versnelt de weg naar zindelijkheid”. Van een goede bril verkleiner heb je lang plezier, zeker als je weet dat je deze de komende één tot twee jaar intensief zal gebruiken. Het is aan jou om te beslissen wat voor wc-bril verkleiner het beste bij je kind past.

+ Welke soorten wc-bril verkleiners zijn er?
Grofweg zijn er twee soorten wc-bril verkleiners te onderscheiden:
> Modellen die je onder de toiletbril plaatst.
> Modellen die je bovenop de toiletbril plaatst.

Een wc-bril verkleiner onder de bril
Je kind legt de wc-bril verkleiner op de rand van de wc, doet de bril naar beneden en klaar! Je kindje kan gaan zitten. Dit type wc-bril verkleiners is verkrijgbaar voor 5 tot 10 euro. Veelal hebben dit soort verkleiners geen antisliprand en zijn ze gemaakt van glad plastic. De verkleiner schuift daarom op de toiletrand, waardoor het even passen en meten is om hem precies op de rand te krijgen. Heb je een toiletverfrisser over de rand van je toilet hangen? Dan wordt het geheel nog onstabieler. Dit verdwijnt gelukkig op het moment dat je de wc-bril eroverheen plaatst. Houd er wel rekening mee dat de wc-bril verkleiner dan nog steeds schuift, wat weer ophoudt wanneer je kindje op de wc-bril zit.

Voordelen:
+ Lichtgewicht
+ Goedkoop

Nadelen:
- Veelal geen anti-sliprand
- Glad materiaal
- Veel geschuif en een onstabiel gevoel
- De vingers van je kindje kunnen onder de bril komen

Wc-bril verkleiner bovenop de bril
Plaats de wc-bril verkleiner op de toiletbril, ga zitten en klaar! Veelal hebben dit soort modellen een antisliprand, waardoor de wc-bril verkleiner stabieler blijft liggen. Op het moment dat je kindje op de bril verkleiner gaat zitten, plakt de verkleiner zich als het ware vast aan de bril. Dit soort modellen zijn bijvoorbeeld ook verkrijgbaar met handvatten aan beide kanten. Bij de wat betere merken zoals Prince Lionheart kun je bovendien de wcbril verkleiner afstellen. Dit zorgt voor extra stabiliteit. Deze wc-bril verkleiners zijn duurder dan de modellen die je onder de bril plaatst.

Voordelen:
+ Stabiel
+ Ook met handvatten verkrijgbaar
+ Ook afstelbare variant verkrijgbaar

Nadelen:
- De prijs tussen 10 euro en 35 euro

Voordat je een wc-bril verkleiner gaat kopen, is het belangrijk om een aantal punten goed voor jezelf op een rijtje te zetten:
> Wat wil ik (maximaal) uitgeven?
> Wil ik een wc-bril verkleiner voor onder of boven de bril?
> Wil ik de wc verkleiner kunnen afstellen?
> Wil ik handvatten?


Vragen over plaspotje.nl

+ Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten bedrag 6,95 euro.

+ Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling in huis heb?
Heb je je bestelling geplaatst op een werkdag voor 16u? Dan wordt deze nog dezelfde dag aangeboden aan PostNL voor verzending! Normaal gesproken wordt je bestelling dan de volgende bezorgdag thuis geleverd. Ook voor Belgische klanten geldt dat je bestelling vaak al de volgende dag bezorgd wordt.

+ Kan ik de zending volgen?
Ja, je ontvangt automatisch een track en trace code van PostNL in je mailbox nadat je pakket is aangeboden aan PostNL.

+ Kan ik retourneren?
Kort samengevat (de 14/14/14 regel);

1) Bestel je een artikel bij Plaspotje, dan heb je vanaf de dag van ontvangst 14 dagen de tijd om je bestelling of een deel er van retour aan te melden. Dit kan uiteraard alleen in het geval dat het item/ de items ongebruikt zijn!
2) Na je retourmelding heb je 14 dagen de tijd om het artikel naar ons terug te sturen.
3) Binnen 14 dagen na je retourmelding storten wij het geld terug op je rekening (als deze voldoet aan de retourvoorwaarden zoals hierboven beschreven). Uitzondering hierop is als wij het pakket op de 14e dag nog niet in ons bezit hebben, Plaspotje kan de uitbetaling pas doen op het moment dat het pakket retour is ontvangen.

Staat je vraag over het retourneren van een artikel hier niet tussen of heb je er vragen over? Neem gerust contact op met de klantenservice voor vragen over retourneren.

+ Hoe kan ik plaspotje.nl bereiken?
Voor vragen kun je altijd mailen naar klantenservice@plaspotje.nl. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9-18 uur en beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. Ook telefonisch zijn we bereikbaar op 085 0 16 08 16.

Privacy policy & cookies | Algemene voorwaarden | Garantie en klachten |

Copyright © 2024 All rights reserved | Beoordeling door klanten 9.3 / 10 - 81 beoordelingen