Let op: Vanwege vakanties zijn wij momenteel alleen bereikbaar via e-mail.
Hoe kun je je kind 's nachts zindelijk krijgen

Achtergrondinformatie

De meeste kinderen worden eerst overdag zindelijk en pas later 's nachts. Er zijn echter ook kinderen die eerst 's nachts zindelijk zijn en pas later overdag. Soms kan een kind binnen twee weken zowel overdag als 's nachts zindelijk zijn, maar dit is een uitzondering. Helaas worden kinderen tegenwoordig steeds later zindelijk, zowel overdag als 's nachts, en dit kan voor problemen zorgen voor zowel het kind als de ouders.

Hoe sneller hulp, hoe sneller nachtzindelijkheid

Voor veel kinderen is het vervelend om 's nachts nog een luier te moeten dragen. Sommige kinderen willen daarom liever niet uit logeren gaan. Dit kan voor veel kinderen een bron van stress zijn, en het kan zelfs leiden tot slapeloosheid. Maar weet dat je kind niet de enige is met dit probleem en dat er vaak iets aan gedaan kan worden.Tips voor het bereiken van nachtzindelijkheid:

  • Er is een gouden regel: alles wat er overdag ingaat, moet er overdag uit. Anders komt het eruit wanneer je kind optimaal ontspannen is, en dat is wanneer hij slaapt.
  • Als er toch een ongelukje in de nacht gebeurt, zet je kind dan direct op de toilet zodat hij goed kan uitplassen.
  • Zorg dat je kind overdag lekker kan spelen en regelmatig naar het potje of de toilet gaat. Meestal geldt: eerst goed zindelijk overdag, daarna volgen de nachten vanzelf.
  • De meeste kinderen worden binnen een half jaar nadat ze overdag zindelijk zijn, ook 's nachts zindelijk. Als jouw kind al 6 maanden overdag zindelijk is, maar nog niet 's nachts, overweeg dan contact op te nemen met een zindelijkheidsexpert.

Waarom afspraak met een zindelijkheidsexpert kan helpen

Een afspraak met een zindelijkheidsexpert kan helpen als je kind al langer dan 6 maanden overdag zindelijk is, maar nog steeds problemen heeft 's nachts. Er zijn verschillende methoden die experts kunnen gebruiken om te helpen bij het verkrijgen van nachtzindelijkheid, zoals beloningssystemen, specifieke toilettraining en zelfs medicijnen in sommige gevallen. De expert kan ook specifieke aanwijzingen geven voor jouw situatie en kind, aangezien ieder kind uniek is en verschillende aanpak nodig kan hebben om nachtzindelijkheid te bereiken. Samen kunt jullie het proces versnellen en ervoor zorgen dat jouw kind een goede nachtrust kan hebben en zonder problemen kan uit logeren.

banner

Delianne

Last updated on 10 January 2023

Copyright © 2024 All rights reserved | Beoordeling door klanten 9.3 / 10 - 81 beoordelingen